Най-добрият български тенисист Григор Димитров постигна победа номер 200 в кариерата си в турнирите на АТП, след като се наложи над сърбина Душан Лайович със 7:6(1), 6:4 във втория кръг на турнира на твърди кортове в китайския град Чънду с награден фонд 947735 долара.

Така поставеният под номер 3 Димитров заработи 45 точки за световната ранглиста и 24200 долара, а на четвъртфиналите той ще играе срещу аржентинеца Диего Шварцман, който елиминира осмия в схемата Паоло Лоренци (Италия) с 6:0, 6:4. 

25-годишният хасковлия показа възраждане, след като през лятото смени личния си треньор и започна работа с Дани Валверду. Той достигна до четвъртфиналите в Торонто, до полуфиналите в Синсинати, а на Откритото първенство на САЩ игра осминафинал, като по този начин прогресира до 21-ото място в световната ранглиста.

Димитров ще получи шанс да вземе реванш от Шварцман за загубения финал на турнира в Истанбул по-рано през сезона със 7:6(5), 6:7(4), 0:6.

24-годишният аржентинец е 70-и в класацията на АТП, а именно в Истанбул спечели първата си и единствена титла в кариерата си.