Григор Димитров успя да се класира за 1/2-финалите на турнира в Бризбън, Австралия, след като надделя над 8-ия в световната ранглиста австриец Доминик Тийм след 6:4, 4:6, 6:4. 

Известният с прозвището си Доминатора тенисист се намира далече от най-добрата си форма и изобщо не успя да се противопостави на хасковлията, който изигра поредния си перфектен мач. 

С успеха си Григор успя да си го върне за загубата в Акапулко преди година, когато австриецът постигна успех в единствената среща между двамата. 

В спор за място на финала Димитров ще се изправи срещу победителя от мача между Милош Раонич и Рафаел Надал. 


Гришо започна колебливо първия си гейм и бе принуден да спасява две точки за пробив в него, но все пак успя да си го вземе, макар че го направи с кански мъки.

Нашето момче обаче достигна до пробив във втория гейм, след като имаше два шанса за пробив и успя да се възползва от втория си такъв. 

С гейм на нула българинът затвърди пробива и поведе с 3:0 в геймовете, а в седмия гейм Димитров бе принуден да спасява две точки за връщане на пробива. Първият брейкбол той го неутрализира след страхотен смач, а при втория Тийм просто реагира леко неадекватно при втори сервис на нашето момче и в крайна сметка се стигна до 40:40, а след това Григор затвори гейма в своя полза. 

При гейма за взимане на сета нашенецът отрази отново точка за пробив и си взе най-важното подаване в първата част. 

Вторият сет без съмнение бе по-добър за австриеца и той пропиля общо четири точки за прибив в четвъртия и шестия гейм - по два във всеки един от геймовете.

Все пак обаче при 5:4 в своя полза Доминатора достигна до три точки за пробив с цената на три сетбола. Григор успя да отрази два от тях, но при третия се пропука и сетовете бяха изравнени.

В началото на третия сет Григор пропиля два шанса да поведе с пробив, но Тийм някак си успя да се измъкне от сложната ситуация и да си вземе подаването. Това обаче не пречупи нашенеца, който проби в петия гейм, след като Тийм направи двойна грешка и подари гейма на нашенеца.

Още в следващия шести гейм Димитров имаше проблеми, но все пак спаси две точки за пробив и затвърди пробива, за да поведе с 4:2 в геймовете. 

В деветия гейм Григор поведе с 0:40 при подаването на противника му и успя да се възползва от втория си мачбол.