Най-добрите български тенисисти Григор Димитров и Цветана Пиронкова ще стартират участието си в тазгодишното издание на Откритото първенство на Австралия на 17-и януари, вторник, като зрителите ще могат да наблюдават и двата мача на живо в ефира на Евроспорт. 

В първия кръг от турнира поставения под номер 15 Григор Димитров ще се изправи срещу австралиеца Кристофър О'Конъл, който заема 238-о място в световната ранглиста. Двубоят ще започне във вторник, в 10:00 ч. българско време, пряко в ефира на Евроспорт 2. 


Жребият за основната схема в турнира определи в първия кръг от надпреварата Цветана Пиронкова да се изправи срещу заемащата трето място в световната ранглиста Агниешка Радванска. Мачът между тях ще започне около 13:00 ч. българско време в ефира на Евроспорт 1, веднага след двубоя между Новак Джокович и Фернандо Вердаско. 

Мачът между Григор Димитров и Кристофър О'Конъл в българския ефир на Евроспорт ще коментира Йордан Божинов, а двубоят между Цветана Пиронкова и Агниешка Радванска - Николай Драгиев.