Григор Димитров започна отлично участието си на Откритото първенство на Австралия, след като преодоля младия австралиец Кристофър О'Конъл със 7:6(2), 6:3, 6:3. 

Противникът на нашето момче е 231-и в ранглистата на ATP и е сочен за един от големите таланти в тура, но така и не успя да се противопостави достатъчно на българинa. 

Победата за Григор можеше да бъде още по-убедителна, ако той не бе пропилял множество шансове за пробив по време на трите сета. 

С този успех инерцията на българина продължава и той вече има на сметката си 6 поредни победи в тура, след като преди това триумфира в Бризбън.

Не може да не се отбележи и друго нещо - сервисът на българина работеше много добре и той не допусна да се стигне до нито една точка за пробив при негово подаване.

Следващият опонент на 25-годишния българин е южнокореецът Хеонг Чунг, който постигна "чиста" победа с 3:0 сета над Ренцо Оливо. 

Чунг е 105-и в световната ранглиста и е сочен за най-големия азиатски тенис талант от новото поколение. 


Първият сет мина без нито един пробив, но нашето момче пропиля пет шанса да пробие подаването на австралийския тенисист. 

В четвъртия гейм нашето момче имаше три възможности пред себе си, но и трите бяха неутрализирани от противника му, а в осмия гейм Димитров имаше два шанса. При първия ударът му не се получи и изпрати форхенд в аут, а при втория неговият противник реализира ас.

Така се стигна до тайбрек в който хасковлията даде само две точки на опонента си. Григор поведе с минипобив и 2:0 точки, а при 4:2 стигна до още един минипробив и в крайна сметка не сдаде нито един път точки на свой сервис.

Вторият сет започна отлично за Гришо и той проби още в първия гейм. Нашенецът стигна до точка за пробив и принуди опонента му след дълго разиграване да прати топката в мрежата.

В третия гейм Гришо поведе с 0:40, но пропиля трите си възможности за пробив, но все пак в деветия гейм проби втори път. Тогава той достигна отново до 0:40 и при третия си шанс затвори и втория сет.

Третият сет започна равностойно, но Гришо достигна до пробив в четвъртия гейм, след като австралиецът изпрати форхенд в аут. 

До края на сета двамата си взимаха подаванията и резултатът остана непроменен.