Григор Димитров отново се разправи с Давид Гофен, побеждавайки го със 7:5, 6:4, и по този начин триумфира на турнира, на родна земя, от сериите ATP 250 в София. 
 

Това е шеста титла в кариерата на българина и втора за тази календарна година, след като в началото на 2017 година той спечели и турнира в Бризбън, който също бе от сериите 250. 

Така доминацията на нашето момче над белгиеца продължава и Григор има пет победи от пет мача срещу него. 

Двамата се срещнаха и на Откритото първенство на Австралия, където Гришо стигна до успеха, но неговият противник така и не успя да си вземе реванш днес. 

Галерия


Със сигурност триумфът на Григор ще бъде с по-особен привкус заради факта, че за първи път има честта да играе официален турнир пред родна публика.
 


Първият сет започна прекрасно за българина и той достигна до пробив още във втория гейм. 

След като си взе подаването в първия, нашенецът по сходен начин проби във втория. Той изоставаше с 30:0, но направи четири поредни точки на сервис, на неговия противник.

Гофен направи непредизвикана грешка, а след това и двойна, за да може Гришо да пробие. Последва затвърждаване на пробива без особени проблеми и така преднината на нашенеца достигна до 3:0 в геймовете.

Белгиецът обаче върна пробива, след като в петия гейм нашенецът направи двойна грешка при точка за против, за противника.

При 4:4 Давид имаше и три шанса да поведе с пробив, но Гришо си взе подаването и при 6:5 в своя полза стигна до ключов пробив след две груби грешки на противника. Така той спечели и първия сет.  

Вторият сет започна отново отлично за нашенеца и той проби във втория гейм, след като достигна до 0:40 и при втория си шанс за пробив привика белгиеца с хитра къса към мрежата, а Давид не успя да я върне и така бе пробит. 

Последва и нов гейм на сметка na българина с който пробивът бе затвърден и преднината му във втората част се увеличи на 3:0 в геймовете. 

Тоталното превъзходство на българина продължи и той достигна до още един пробив и още едно затвърждаване, за да може резултатът в геймовете да стане 5:0.

Гофен обаче се върна в мача и върна и двата пробива, но при 5:4 в полза на Гриша нашенецът реализира ключов пробив и спечели самия мач.