Григор Димитров успя да се класира за 1/4-финалите на турнира от сериите ATP 500 в холандския град Ротердам.
 

Това стана, след като нашенецът надви узбека Денис Истомин след 7:6(7), 6:1. 

Успехът е втори за хасковлията над този противник в последните няколко седмици, след като го надви и на Откритото първенство на Австралия.

В спор за място на 1/2-финалите нашенецът ще спори с добре познатия белгиец Давид Гофен, когото му е абонат, след като Димитров има само победи срещу него.

Само през тази календарна година Григор има два успеха над белгиеца - в Мелбърн и на финала в София. 
 


Мачът между нашето момче и Истомин започна перфектно за българина и той проби още в първия гейм.

Димитров достигна до 0:40 след прекрасни ретури, които принудиха узбека да греши. При втория шанс за пробив Гришо довърши противника си в гейма с хубав смач. След това без проблем затвърди пробива.

За негово съжаление обаче Истомин се върна в сета след завръщане на пробива в осмия гейм. Григор водеше с 30:0 при подаването си, но узбекът стигна до два шанса да пробие и при втория принуди нашия тенисист да направи непредизвикана грешка. 

В крайна сметка всичко в първия сет се реши в тайбрек, в който Григор стигна до успеха след 9:7, след двойна грешка на противника му при последната точка от него.

Вторият сет започна прекрасно за Григор и той дръпна с 3:0 в геймовете, след като проби още във втория. Той достигна до два шанса за пробив и с прекрасен уинър матира узбека. 

В шестия гейм Григор проби за втори път в сета, след като опонентът му направи непредизвикана грешка, а след това успя да си вземе и подаването.