Най-добрият български тенисист Григор Димитров потвърди участие на турнира в лондонския "Куин'с клъб" от сериите АТП 500 с награден фонд 1,97 милиона евро.

Надпреварата на трева е от 19 до 25 юни и е една от последните проверки преди "Уимбълдън", който стартира на 2 юли.

Димитров е шампион в надпреварата през 2014 година.

Галерия


"Чувствам, че сега съм по-добър играч, по-добър човек, по-добър във всичко. Сезонът на трева е много важен за мен с турнира в "Куинс'с клъб" и веднага след това "Уимбълдън". Видях участниците, отново има много силни тенисисти, но аз очаквам с нетърпение турнир, за да видя в каква форма ще бъда", коментира Димитров, който в момента е 13-и в световната ранглиста, а от началото на сезона спечели две титли в Бризбън и в София.

Шампионът от Откритото първенство на САЩ и трети в световната ранглиста Стан Вавринка (Швейцария) също потвърди участие в надпреварата.

В турнира също така ще участват петкратният шампион и номер 1 в света Анди Мъри (Великобритания), който ще защитава титлата си, миналогодишният финалист и четвърти в класацията на АТП Милош Раонич (Канада), Хуан Мартин Дел Потро (Аржентина), Джон Иснър (САЩ), Ришар Гаске (ФРанция) и др.