Големите съперници от последните години Роджър Федерер (Швейцария) и Рафаел Надал (Испания) ще се срещнат на осминафиналите на турнира по тенис от сериите "Мастърс" в Индиън Уелс с награден фонд 7,9 милиона долара.

Четирикратният шампион Федерер, който преди шест седмици се наложи над Надал в епичен петсетов финал на Откритото първенство на Австралия, победи в третия кръг представителя на домакините Стийв Джонсън със 7:6(3), 7:6(4).

Двамата не допуснаха пробиви, въпреки че 35-годишният швейцарец пропиля четири възможности във втория гейм на втория сет. Федерер все пак показа класата си в двата тайбрека, в които доминираше. 

Трикратният победител Надал пък надделя над сънародника си Фернандо Вердаско с 6:3, 7:5.

"Искам да спечеля и да стигна възможно най-далеч. Искам да се боря за титлата. Роджър има таланта да прави трудните неща да изглеждат лесни. Той взима топката изключително рано и това му помага да прави много печеливши удари", коментира Надал.

Федерер също очаква мача с нетърпение.

"Развълнуван съм. Затова дойдох тук, защото исках да играя с тенисисти като Рафа. Сега имаме тази възможност. Триумфът в Австралия ми помогна, но аз все още правя завръщане към играта след дългото отсъствие през миналия сезон. Този мач ще ми даде възможност да надградя за остатъка от сезона. Ще се опитам да играя освободено. Радвам се, че отново усещам енергията. Ако утре се движа добре, със сигурност ще имам шанс", коментира швейцарецът.

Шампионът от последните три сезона и номер 2 в схемата Новак Джокович (Сърбия) записа 19-и пореден успех в надпреварата след 7:5, 3:6, 6:1 над аржентинеца Хуан Мартин Дел Потро.

Това беше юбилейна победа номер 300 за Джокович в сериите "Мастърс", с което заема третото място във вечната ранглиста след Федерер (331) и Надал (318).

Сърбинът също така спечели за 762-и път в турнирите на АТП, с което се изравни на десетото място с Пийт Сампрас (САЩ).

Джокович ще играе на осминафиналите срещу австралиеца Ник Кириос, който елиминира Александър Зверев (Германия) с 6:3, 6:4.