Григор Димитров отпадна по доста позорен начин още след първия си мач на турнира от сериите ATP 250 в Марекеш, Мароко.

Нашето момче отстъпи на испанския ветеран Томи Робрео, който в момента е 385-и в световната ранглиста, след 4:6, 6:1, 1:6.

Двамата се срещнаха на 1/8-финал в надпреварата, а испанецът е далече от най-добрите си дни. Въпреи това той се подигра с хасковлията и го накара да преклони глава пред него. 

С тази загуба се вижда, че кризата в играта на Григор отново е факт. Поражението е трето поредно за него, след като той загуби от Гуидо Пея и Джак Сок в предишните си два мача, които бяха съответно в Маями и Индиън Уелс. Това бе четвърта среща между двамата и трети успех за испанския ветеран.

Първият сет бе решен след един единствен пробив в тилдановия седми гейм и така с добра и прецизна игра испанецът успя да вземе ценен аванс от сет в резултата.

Вторият сет бе шеметен за хасковлията и той проби във втория и шестия гейм подаването на своя противник и в крайна сметка му даде само един гейм.

Очакваше се, че Григор ще спечели и третия сет, но Робредо му го върна тъпкано по същия начин, след като го проби на два пъти и му даде да вземе едва един гейм.

Пробивите станаха факт във втория и шестия гейм - точно в геймовете, в които и Гришо проби испанеца във втората част.