Бившите водачки в световната ранглиста Мария Шарапова и Каролине Возняцки отпаднаха във втория кръг силния турнир по тенис на червени кортове в Мадрид с награден фонд 4,77 милиона евро.

Шарапова, която се завърна през миналия месец на корта, след като изтърпя 15-месечно наказание заради употреба на допинг, отстъпи с 5:7, 6:4, 2:6 пред канадката Южени Бушар в най-интересния мач от женската програма за деня.

В същото време Возняцки загуби от представителката на домакините Карла Суарес-Наваро с 4:6, 6:2, 2:6.

Срещата между Бушар и Шарапова бе очаквана с огромен интерес, след като преди седмици младата канадка си позволи да нападне словесно рускинята заради употребата на мелдоний, наричайки я "измамница". След мача тя заяви, че продължава да стои на същото мнение.

Иначе двубоят на централния корт бе изключително интересен и продължи 2 часа и 53 минути.

В първия сет и двете тенисистки допуснаха страшно много грешки, което доведе до цели пет пробива, но в крайна сметка Бушар удържа трудно и последното си подаване в 12-ия гейм, след като по-рано бе повела за 6:5.

Във втория сет Шарапова подобри чувствително играта си, не допускаше големи колебания и с два пробива взе сета 6:2 гейма.

В решителната трета част резултатът бе равен до 3:3, макар и преди това двете състезателки да изпуснаха общо 12 точки за пробив.

Все пак първа до такъв стигна Бушар за 4:3, но още в следващия гейм Шарапова го върна за 4:4. Последва обаче нов пробив за канадката, който се оказа решителен за успеха и.

Така в следващия кръг Бушар си осигури мач с водачката в основната схема Ангелик Кербер от Германия.

На съседния корт Возняцки и Суарес-Наваро също изиграха мач, изпълнен с неточности и 13 пробива общо. След като си поделиха по сет, двете тенисистки започнаха с два пробива в първите два гейма на третия сет, но след това испанката успя да спечели пет последователни гейма, а с това и мача.

В следващия кръг тя ще срещне победителката от срещата между Лаура Зигимунд (Германия) и Коко Вандевеге (САЩ).

Напред в турнира продължават още испанката Лара Арубарена-Весино, рускинята Светлана Кузнецова и французойката Кристина Младенович.