Четирикратният шампион Рафаел Надал се класира на полуфиналите на турнира по тенис от сериите Мастърс в Мадрид, след като победи белгиеца Давид Гофен със 7:6(3), 6:2. Испанецът спечели 13-ия си мач на клей през сезона и си осигури двубой срещу носителя на трофея Новак Джокович, който се класира на полуфиналите без игра.

Рафаел Надал спечели за втори път за по-малко от месец срещу Давид Гофен, след като надви белгиеца и на полуфиналите в Монте Карло в края на април. След това испанецът спечели десетата си титла на турнира, което направи и в Барселона.

Първият сет продължи 70 минути, но целият мач завърши за два часа, след като Надал спаси всичките пет шанса за пробив на Гофен. Испанецът вече е с баланс 32-5 от началото на сезона и преследва трета титла през 2017-а.

Джокович се класира на полуфинал без игра, след като Кей Нишикори се отказа заради болки в китката на дясната ръка. Японецът призна, че предпочита да пази сили за Ролан Гарос.

"Искам да се възстановя напълно и да играя с всички сили във всеки мач. Това отнема време и аз не желая да рискувам здравето си", обяси японецът.