Отказът на организаторите на турнира от Големия шлем Ролан Гарос да издадат уайлд кард на руската тенисистка Мария Шарапова, завърнала се миналия месец след наказание за употреба на допинг, няма да я извади от релси. 30-годишната рускиня, бивша номер 1 в ранглистата на УТА, се ядоса на решението и направи изявление по този повод.

"Ако това е нещото, което е необходимо да премина, за да се изкача отново, то тогава съм готова всеки ден. Нито думи, нито мачове, или каквито и да било действия, ще ме спрат да преследвам мечтите си. А аз имам много такива, написа Шарапова в своя туитър-профил.

През април изтече 15-месечното наказание на рускинята, което тя трябваше да изтърпи заради употреба на мелдоний. От друга страна много състезатели изразиха ясно позицията си, че не са доволни от постоянното демонстриране на интерес към Шарапова от различни турнири.

Бернар Гуидичели, шеф на френския тенис, заяви: "Можеш да вземеш уайлд кард, когато се връщаш от контузия. Но не можеш да искаш същото, след като се връщаш от наказание заради употреба на допинг".

След като научи лошата новина от Париж, тя получи още една на корта в Рим. Тя се оплака от травма в лявото бедро и трябваше да напусне корта в третия кръг на турнира в Рим за радост на хърватската й съперничка Миряна Лучич-Барони.