Григор Димитров изрази задоволство от представянето си на старта на Откритото първенство на Франция по тенис.

Поставеният под номер 11 българин се справи категорично с представителя на домакините Стефан Робер с 6:2, 6:3, 6:4 и записа първа победа на "Ролан Гарос" от 30 май 2013 година, прекъсвайки серия от три поредни ранни отпадания в Париж.

"Трябваха ми няколко гейма, за да свикна. Условията бяха добри и това ми помогна да покажа хубав тенис. Много исках да спечеля днес. От дълго време не бях побеждавал тук. Исках да бъда конкурентен, да играя силно. Тренирах добре. Трябваше да изчистя главата си от всякакви притеснения. Мисля, че играх на ниво. Имах някои колебания в последните турнири, но защо да не се представя добре тук, както беше в началото на сезона. Именно на големите турнири се показва характер. Доволен съм от тази победа и от старта си на "Ролан Гарос”. Знам какво е да играеш срещу представител на домакините и да бъдеш фаворит”, каза Димитров.

„Това беше един добър тест за мен. Познавам се със Стефан от доста години, приятели сме, тренирали сме заедно. Но аз бях концентриран единствено върху спечелването на мача", допълни Григор.