Ракета №1 на България Григор Димитров отпадна безславно от третия кръг на "Ролан Гарос", след като падна с 5:7, 3:6. 4:6 от испанеца Пабло Кареньо-Буста.

Загубата е изключително разочароващо за Гришо, който започна мача мечтано и набързо дръпна с 4:0 гейма в първия сет. Последва спад, от който нашето момче не успя да излезе до самия край. Испанецьт стигна до два мачбола и реализира още първия от тях след 2 часа и 18 минути битка на корт №1 в Париж.

По този начин Гришо не успя да подобри най-доброто си постижение на "Ролан Гарос".


26-годишният хасковлия стартира много силно и взе първите четири гейма, но след това испанецът доминираше.

Кареньо-Буста изравни за 4:4, а след това отново проби в 12-ия гейм, за да поведе в резултата.

Нов късен пробив за 5:3 донесе успеха на испанеца във втората част, а след това той отново спечели подаването на българина за 2:1 в третия сет и до края запази предимството си.

Димитров пласира 14 аса и общо 44 печеливши удара в двубоя, но допусна и цели 46 непредизвикани грешки, с 20 повече от съперника. 

Българинът изравни най-доброто си класиране на "Ролан Гарос" с достигането до третия кръг, с което си осигури 90 точки за световната ранглиста и 118 хиляди евро от наградния фонд.

Кареньо-Буста пък ще играе на осминафиналите в Париж. Той ще срещне номер 5 Милош Раонич (Канада), който елиминира Гийермо Гарсия- Лопес с 6:1, 1:0 и отказване на испанеца заради травма.

Десетият поставен Давид Гофен от Белгия също отпадна заради травма. Той получи контузия на глезена при приплъзване на корта в мача си срещу Орасио Себайос (Аржентина), когато сервираше за първия сет при 5:4, заради която беше принуден да се откаже.