Представителката на домакините Кристина Младенович детронира защитаващата титлата си Гарбине Мугуруса (Испания) в четвъртия кръг на в четвъртия кръг на Откритото първенство на Франция по тенис.

Поставената под номер 13 Младенович елиминира четвъртата в схемата Мугуруса с 6:1, 3:6, 6:3 след почти два часа игра, въпреки че допусна внушителните 16 двойни грешки.

24-годишната французойка, която през миналия сезон спечели трофея на двойки на "Ролан Гарос", направи страхотен старт на мача и даде само гейм на съперничката си в първия сет.

Във втората част Мугуруса стабилизира играта си, поведе с 5:1 и успя да изравни резултата. Решаващият трети сет започна с пробив аванс за Младенович, който тя успя да съхрани и в деветия гейм проби отново, за да достигне за първи път в кариерата си до четвъртфинал в Париж и за втори път в Големия шлем след Откритото първенство на САЩ през 2015 година.

"Благодаря ви. Ще се опитам да говоря, но съм много развълнувана. Мач от четвъртия кръг срещу защитаващата титлата си е нещото, което всички очакваха, включително и аз. Обичам да играя тук. Не съм перфектна, правя грешки. Днес допуснах около 35 двойни грешки, но благодарение на вашата подкрепа не се обезкуражих, запазих сили и самообладание и се борех за всяка точка. Благодарение на вас, успях да се преборя и съм на четвъртфиналите", обърна се към публиката след двубоя Младенович, очаква победителката от двубоя между Винъс Уилямс (САЩ) и Тимеа Бачински (Швейцария).