Рафаел Надал е новият крал на Париж! Матадора смаза на финала Стан Вавринка с 6:2, 6:3, 6:1 и така завоюва трофея в надпреварата.

Това бе негова 16-а победа над швейцареца в преките мачове, а освен това е допуснал едва 3 загуби срещу него.

Освен това с успеха си испанецът се изравни с Пийт Сампрас на второто място във вечната ранглиста по брой спечелени турнири от "Големия шлем", като и двамата имат по 15 триумфа. 

С триумфа си Матадора стана и първият тенисист от професионалната ера, който е спечелил 10 пъти един и същ турнир от "Шлема", като съвсем логично става на въпрос за надпреварата във френската столица.

Опитният испанец ще се изкачи след триумфа си на 2-ото място в световната ранглиста, а това ще бъде и най-високата му позиция в нея от цели 3 години насам. 


Kaто цяло испанецът тотално превъзхождаше своя противник по време на целия мач.

В първия сет на Рафа се наложи да спасява точка за пробив в третия гейм, а в четвъртия пропиля цели четири шанса да пробие.

Все пак Матадора достигна до ключов пробив в шестия гейм и поведе с 4:2 в геймовете, а след това в осмия стигна до още един пробив и така спечели частта с лекота.

Във втория сет всичко се реши след един единствен пробив на 0 във втория гейм, като в останалите геймове играчите си взимаха подаванията. 

Tретият сет започна по най-добрия начин за испанеца и той проби още в първия гейм, за да обезкуражи тотално своя противник. 

В петия гейм Рафа стигна до нов пробив, за да поведе с 4:1, а след това без особени проблеми довърши противника си с още един пробив в последния седми гейм.