Цветана Пиронкова победи японката Куруми Нара с 6:3, 6:2 и се класира на четвъртфинал в турнира по тенис за жени в Нотингам, който е с награден фонд 250 хиляди долара. Нейната следваща съперничка най-вероятно ще бъде поставената под номер 5 в схемата Луцие Шафаржова от Чехия, която ще играе срещу Су-вей Хсие от Тайван.

Пиронкова започна лошо мача, след като Нара спечели подаването й в третия гейм, но българката отговори подобаващо и спечели следващите четири гейма. Тя затвори сета на собственик сервис и при категоричното 40:0.

Българката направи отлично начало на втория сет, след като спечели четири поредни гейма, в които Нара успя да вземе само три разигравания. В крайна сметка Пиронкова стигна до сервис-гейм за мача и успя да го затвори при 40:30 с първия мачбол. 

Пиронкова има четири загуби в пет мача срещу Шафаржова, като единствената й победа е през 2006-а година в Париж. С участието си на четвъртфиналите в Нотингам, Пиронкова си осигури 6175 долара от наградния фонд и 60 точки за ранглистата на УТА.