Номер 1 Анди Мъри и номер 2 в схемата Стан Вавринка отпаднаха от турнира по тенис в Лондон с награден фонд 1.966 милиона евро. Лидерът в световната ранглиста Мъри отстъпи с 6:7 (4), 2:6 срещу Джордън Томпсън.

Австралиецът, който влезе в основната схема в Куинс Клъб като "щастлив губещ", заема 90-ото място в световната ранглиста. Томпсън използва по най-добрия начин колебанията в играта на петкратния шампион, който защитаваше титлата си от 2016 година.

Това е първото поражение на Мъри на турнира в Западен Лондон от 2014 година насам. Тогава шотландецът загуби в третия кръг срещу Радек Щепанек.

23-годишният Джордън Томпсън постигна най-забележителната победа в своята кариера след един час и 43 минути на корта, докато Мъри допусна два пробива във втория сет на двубоя.

Номер 2 в схемата Стан Вавринка падна с 6:7 (4), 5:7 срещу Фелисиано Лопес. Финалистът от "Ролан Гарос" 2016 изпитваше сериозни болки в коляното на левия крак във втория сет и това му попречи да се представи по-силно срещу играещия силно на трева испанец. Лопес завърши двубоя с точка при ретур с бекхенд.

По-рано днес и поставеният под номер 3 в схемата Милош Раонич приключи участието си в Лондон след поражение в два сета срещу Танаси Кокинакис от Австралия.