Григор Димитров продължава с прекрасното си представяне на Уимбълдън, след като се класира за третия кръг на турнира, след победа с 6:3, 6:2, 6:1 над своя добър приятел Маркос Багдатис от Кипър.

Това е осмата победа на българина над кипърския тенисист, като в мачовете до момента хасковлията е допуснал една единствена загуба от Маркос.

С победата си днес Григор за четвърта поредна година достига до третия кръг на турнира, а в следващия кръг той ще се изправи срещу израелеца Дуди Села или американския гигант Джон Иснър.

Първия сет бе решен от един единствен пробив в полза на българина в осмия гейм, като нашето момче сервираше доста добре и дори не даде шанс за пробив на своя опонент.

Вторият сет бе още по-категоричен за Гришо и той проби на два пъти подаването на Багдатис - веднъж в първия и веднъж в седмия гейм.

Третата част започна малко колебливо за нашия Димитров и той трябваше да отразява четири точки за пробив във втория гейм, но успя да си вземе подаването с кански мъки и след това поведе с пробив. 

Той отново имаше трудности при своето подаване и спаси три точки за пробив в четвъртия гейм, но все пак покачи на 3:1, а след това довърши противника си. 

Последваха още два пробива на сметката на българина и така той стигна до крайния успех.