Шотландецът Анди Мъри се класира за четвъртфинал на турнира Уимбълдън за десета поредна година, след като отстрани французина Беноа Пер в три сета - 7:6 (1), 6:4, 6:4. За място на полуфиналите Мъри ще спори с американеца и номер 24 в схемата Сам Куери.

След като и Йохана Конта се класира за четвъртфинал, за първи път от 1973-а година ще има двама британци на четвъртфиналите в двата пола. Мъри всъщност имаше проблеми само в първия сет, който продължи малко под час. Предишните двама британци на този етап едновременно са били Роджър Тейлър и Вирджиния Уейд преди 44 години.

Той беше доста неуверен и допусна два пробива в първите три свои сервиса, а при 4:3 се провали при възможността да реализира пробив. След това за 30-годишния шотландец имаше две подобни възможности при 6:5, които отново пропусна. Пер обаче се спаси с два дроп-шота и прати мача в тайбрек, където обаче не успя да се пребори за нищо.

Мъри стартира и с пробив във втория сет, но допусна връщане при 4:4. Мъри обаче направи нов пробив на 0 в следващото подаване на Беноа Пер и реши частта. В третия сет имаше само едно взето подаване и то дойде пак за 5:4, въпреки че при 2:2 мъри имаше четири възможности, които пропусна. Беноа направи някои от най-добрите бекхенди, които съм гледал на Уимбълдън и много ме затрудни. В началото на мача не бях концентриран както трябва, но след това поправих и това, заяви Мъри.

Също в три сета хърватинът Марин Чилич отнесе испанеца Роберто Баутиста Агут с 6:2, 6:2, 6:2. 28-годишният Чилич и преди това се справи в поредни сетове без да даде никакви надежди на Филип Колшрайбер, Флориан Майер и Стив Джонсън. Повече от 3 часа се мъчи Куери, който отстрани Кевин Андерсън от Южна Африка. Мачът премина през два тайбрека, а американецът победи с 5:7, 7:6 (5), 6:3, 6:7 (11), 6:3.