Канадецът Милош Раонич се спаси по време на маратонския мач срещу изгряващата германска звезда Александър Зверев и го победи с 4:6, 7:5, 4:6, 7:5, 6:1. Зверев, който обърка сметките на някои от големите фаворити през сезона, се бори 3 часа и 30 минути преди да се предаде.

Но намиращият се на 6-о място в схемата и миналогодишен финалист Раонич запази самообладание в решителните минути. Той взе 5 от осем възможности за пробив, докато 20-годишният Зверев успя да вземе едва три от 18.

Но каквото и да се случваше на корта, снажният канадец така и не изневери на стила си и спечели мача с 23-ия си ас днес. Така Раонич на четвъртфиналите ще се опита да затрудни максимално легендата Роджър Федерер, който днес рутинно преодоля Григор Димитров (България) с 6:4, 6:2, 6:4.

Бившият финалист на Уимбълдън Томаш Бердих отстрани също в брутална петсетова битка друга млада надежда - австриецът Доминик Тийм. Бердих, който падна на финала от Рафа Надал през 2010-а година, се наложи с 6:3, 6:7 (1), 6:3, 3:6, 6:3. Срещата продължи 2 часа и 52 минути на корт номер 3.

Чехът, който се класира на четвъртфинал за пети път в кариерата си, ще спори по-нататък с победителя от мача новак Джокович- Адриен Манарино. Бердих има едва една победа в 10 мача срещу играчи от топ 10, празнува победата си над номер 8 в света с 15-ия си ас в мача.