Анди Мъри бе детрониран от американеца Сам Куери на 1/4-финалите на Уимбълдън и така на практика тазгодишното издание на надпреварата ще има нов шампион.

Янкито стигна до успеха след 3:6, 6:4, 6:7(4), 6:1, 6:1 за 2 часа и 41 минути игра и по този начин си осигури място на 1/2-финалите на турнира и елиминира шампиона и световен номер 1 в мъжката ранглиста.

Британецът имаше проблеми с дясното бедро и в крайна сметка това сериозно му попречи да покаже най-доброто от себе си в последните два сета.

В никакъв случай обаче не трябва да се омаловажава и играта на Куери, който изигра един от най-добрите си мачове изобщо и бе изключително стабилен. 

Първият сет бе решен след един единствен пробив в полза на Анди във втория гейм, докато втората част бе на косъм да отиде отново в сметката на британеца, но той нямаше късмет.

Мъри поведе с пробив в тилдановия гейм, но допусна да бъде пробит два пъти до края на сета и в крайна сметка Куери изравни сетовете. 

В третия сет Мъри проби още в първия гейм, но американецът изравни за 5:5, като в тайбрека не се представи на ниво и неговият противник го разнищи.

В четвъртия и петия сет Куери проби общо пет пъти и бе абсолютен господар на корта, но това бе така, тъй като травмата на Мъри просто не му позволи да играе.