Роджър Федерер смачка Марин Чилич на финала на Уимбълдън, след като го победи с 6-3, 6-1, 6-4 и по този начин завоюва рекордната си осма титла от турнира. Още по-впечатляващо е, че той го направи без да загуби нито един сет. 

Противникът на Маестрото изпитваше проблеми по време на срещата и това до голяма степен "уби" каквато и да е била интрига по време на днешния финал.  След историческия си успех ветеранът стана и първият тенисист с осем титли на Уимбълдън в 140-годишната история на турнира.

По този начин той изпреварва във вечната класация Пийт Сампрас и Уилям Рейншоу, които са успели да спечелят по 7 трофея на английска земя.  В първия сет Маестрото отрази точка за пробив в четвъртия гейм, а след това проби за 3:2, като стигна и до втори пробив в последния девети гейм. 

Вторият сет отново бе решен след два пробива, които този път паднаха във втория и шестия гейм. Всичко в третия сет пък бе решено след пробив в полза на Маестрото в тилденовия гейм.  От новата седмица Фед Експрес ще бъде на третото място в световната ранглиста.