Най-добрият български тенисист Григор Димитров взе участие в специален клип, в който куп известни противници честитиха рождения ден на Роджър Федерер.

19-кратният победител в турнирите от Големия Шлем навърши 36 години вчера, но това не му пречи да прави един от най-силните сезони в кариерата си.

Маестрото сложи край на близо 5-годишната суша без трофей от Шлема и през сезона триумфира с две титли от "голямата четворка" - Australian Open и Уимбълдън.

На свещената трева в Лондон швейцарецът мина и през Димитров, но българинът демонстрира чувството си хумор и отправи най-оригиналното послание.

"Здравей, старче! Искам само да ти кажа и да ти пожелая след този слаб старт на годината да я приключиш по-силен. Бъди здрав и завърши сезона по-добре", каза Гришо, който се обрисува с мустак, бомбе и лула.

Клипът започва с поздрав на 15-кратния победител в турнирите от Големия Шлем Рафаел Надал, който пък призова ФедЕкспрес да спре да печели, за да остави нещо и на по-младите...

Своите пожелания към най-успешния тенисист в историята отправиха също така Жо-Вилфред Цонга, Ник Кирьос, Доминик Тийм, Кей Нишикори, Александър Зверев и Давид Ферер.