Австриецът Доминик Тийм пропусна четири мачбола и отпадна във втория кръг на турнира по тенис от сериите "Мастърс" в Монреал.

Поставеният под номер 3 Тийм загуби от Диего Шварцман с 4:6, 7:6(7), 5:7 и продължи лошата си серия на "Роджърс Къп", като допусна четвърто поражение в четири мача в надпреварата.

Австриецът пропиля ранен пробив аванс, след което допусна обрат в първия сет, спечели драматично втората част с тайбрек, а в третата дръпна с 5:2 и се виждаше победител, но не се възползва от шансовете си в осмия, в деветия и в десетия гейм, след което Шварцман триумфира.

Съперник на аржентинеца в третия кръг ще бъде Джаред Доналдсън (САЩ), който елиминира французина Беноа Пер с 6:2, 7:5, след като навакса изоставане от по 0:2 гейма и в двата сета. 

Чехът Томаш Бердих, поставен под номер 10, отказа участие в надпреварата заради болки в областта на ребрата малко преди срещата си от първия кръг срещу грузинеца Николоз Басилашвили. 

Бердих беше заменен от Ернесто Ескобредо (САЩ), "щастлив губещ" от квалификациите, който имаше само десетина минути да се подготви за мача срещу Басилашвили, но въпреки това американецът стигна до успеха със 7:6(4), 6:4.

Хърватинът Борна Чорич се справи лесно с руския ветеран Михаил Южний с 6:2, 6:4 и във втория кръг ще играе срещу трикратния шампион и водач в схемата Рафаел Надал (Испания).