Швейцарецът Роджър Федерер се класира на полуфиналите в турнира от сериите Мастърс в Монреал, след като победи с 6:4, 6:4 испанеца Роберто Баутиста Агут, който е поставен под номер 12 в схемата. Световният номер 3, който ще играе срещу холандеца Робин Хаасе в следващия кръг, остана с перфектен баланс от 7:0 срещу Баутиста.

"Агресията на корта се отплаща в Монреал. Плюс това се чувствам комфортно на мрежата, така че защо да не играя там, а да блъскам топката от основната линия?", заяви Маестрото след срещата.

Федерер започна втория сет с пробив и не се затрудни до края на мача, който продължи час и 10 минути. С това той остана основен фаворит за трофея и получи шанс да оглави световната ранглиста за мъже, защото Рафаел Надал беше елиминиран от канадеца Денис Шаповалов, а Анди Мъри все още лекува контузия в ребрата. За да бъде отново първи по точки обаче, Федерер трябва да спечели трофея в Монреал и да се представи равностойно или по-добре от Надал в Синсинати следващата седмица.

"Наясно съм, че при отсъствието на Рафа шансовете ми стават по-големи. Мога да преодолея полуфинала, но и това е свързано с личното ми представяне на корта", добави шампионът от Мелбърн и Уимбълдън.

В други мачове от четвъртфиналите на Роджърс къп, Денис Шаповалов преодоля сет изоставане и победи французина Адриан Манарино с 2:6, 6:3, 6:4, а германецът Александър Зверев отстрани южноафриканеца Кевин Андерсън след 7:5, 6:4. По-рано през деня Хаасе се наложи с 4:6, 6:3, 6:3 срещу аржентинеца Диего Шварцман.