Украинката Елена Свитолина, номер 5 в схемата на турнира в Торонто, се класира за финал след съкрушителна победа с 6:1, 6:1 над защитаващата титлата си Симона Халеп от Румъния. За титлата Свитолина ще срещне датчанката Каролин Возняцки , която пък преодоля Слоун Стивънс (САЩ) с 6:2, 6:3.

Свитолина и Халеп трябваше да играят една срещу друга след съвсем малко почивка, след като дъждовното време обърка програмата на четвъртфиналите. Но румънката просто не успя да влезе в срещата. До момента тя нямаше загубен сет, но пропиля мача за 56 минути. Тя показа малко характер в шестия гейм на втория сет, когато спаси мач-бол на Свитолина, но това беше всичко.

След като по-рано в турнира отстрани Каролина Плишкова, сега Возняцки показа добра форма за едва третия си турнир след 11-месечна пауза, наложена от контузия на крака. Шампионка от 2010-а година, датчанката тя започна агресивно от самото начало и поведе набързо в първия сет с 5:1. Във втората част също дръпна с 3:1, след което и Стивънс се активизира, но мачът приключи за 80 минути.