Американецът Сам Куери, поставен под номер 15 в схемата, се класира за втория кръг на турнира по тенис за мъже в Синсинати, след като победи с 6:3, 6:0 своя сънародник Стефан Козлов. 29-годишният полуфиналист от Уимбълдън надви състезаващия се с уайлдкард Козлов за 51 минути, след като загуби само четири разигравания на собствен сервис и избегна пробив.

"Просто излязох на корта, концентрирах се и всичко заработи. Изиграх много силен мач от началото до края и съм доволен", каза Куери, който след Уимбълдън спечели турнир в Мексико и стигна до третия кръг в Монреал. Неговият следващ съперник ще бъде победителят от мача между холандеца Робин Хаазе и французина Адриан Манарино.

Иво Карлович, който е един от най-възрастните тенисисти в тура със своите 38 години, се наложи с 6:3, 3:6, 7:5 срещу 24-годишния чех Иржи Весели, докато италианецът Фабио Фонини победи руснака Данил Медведев със 7:6(5), 6:4. Ришар Гаске пък си осигури мач срещу испанеца Рафаел Надал, който ще бъде лидер в световната ранглиста и през следващата седмица, след като швейцарецът Роджър Федерер се оттегли от надпреварата. Французинът победи с 6:4, 6:4 австралиеца Джон-Патрик Смит в мач от първия кръг.

След като Федерер се отказа от участие заради болки в гърба, Григор Димитров получи още един подарък в понеделник. Американският уайлдкард Мичъл Крюгер победи с 6:2, 6:1 французина Беноа Пер и ще играе срещу аржентинеца Хуан Мартин дел Потро или чеха Томаш Бердих във втория кръг. Един от тези тенисисти ще бъде съперник на българина в третия кръг, ако преди това Димитров отстрани испанеца Фелисиано Лопес.

В потока на Федерер пък най-високопоставен остана американецът Джак Сок с 13-о място. Той играе днес срещу японеца Юичи Сугита, като един от двамата ще срещне Жоао Соуза, след като португалският квалификант победи с 6:3, 2:6, 6:3 британеца Кайл Едмънд. Това отвори широко вратите на Сок към полуфиналите, където той може да играе срещу Димитров.