Ракета №1 на България Григор Димитров се класира за 1/4-финалите на турнира по тенис от сериите "Мастърс" в Синсинати с награден фонд 5,244 милиона долара. Това стана факт, след като хасковлията постигна победа над Хуан Мартин Дел Потро.

Нашето момче надигра Кулата от Тандил в два сета - 6:3, 7:5 и продължава отличното си представяне на един от най-силните турнири, предшестващи US Open.

Това е първа победа на Димитров над аржентинеца, като до този момент двамата бяха изиграли 5 мача помежду си и във всеки от тях Дел Потро бе напускал корта като победител. За последно двамата се срещнаха на Мастърса в Рим, където аржентинецът победи с 2:1 сета, след като направи обрат.


Григор започна мача много силно и поведе с 3:0, като този път нямаше и помен от емоционалната и пълна с енергия игра на Дел Потро. До края на частта аржентинеца трудно взимаше подаванията си, като това се отнасяше с особена сила за 1:3 и 3:5.

Втората част беше пълна противоположност в началото, но Григор в самия край демонстрира характер. Дел Потро поведе с 3:0, след като проби сервиса във втория гейм. Но хасковлията спечели така важния седми гейм, след като направи втори пробив и го затвърди от първата си възможност.

След това той взе подаването си и изравни за 4:4. В 10-ия гейм Димитров на три пъти спаси подаването си и изравни за 5:5, а след това от третия опит проби за 6:5. В последната игра в мача Дел Потро нямаше сили и просто отстъпи на 15.

На четвъртфинала българският представител ще срещне японеца Юичи Сугита, който се наложи с 6:7 (0), 6:3, 6:3 над руснака Карен Хачанов.