Григор Димитров е на път да спечели най-големия трофей в кариерата си, след като елиминира Джон Иснър със 7-6(4), 7-6(10) и се класира за финала на силния турнир от сериите "Мастърс 1000" в Синсинати, САЩ. Това е първи подобен финал за хасковлията и без съмнение негов най-сериозен успех на големи турнири до момента.

Българинът бе с малко по-добри шансове за краен успех срещу американеца, но като цяло преди мача букмейкърите даваха сравнително изравнени сили между двамата.

Това бе втора среща на двамата тенисисти и първа победа на българина, като по този начин статистиката в директните двубои вече е напълно изравнена. 

На финала той ще спори с победителя от другия 1/2-финал между Давид Ферер и Ник Кирьос.

По време на първия сет българинът имаше своите инфарктни моменти, след като му се наложи да спасява две точки за пробив в шестия гейм, но след много хладнокръвна игра успя да се справи.

В тайбрека всичко се реши след един единствен минипробив в полза на нашенеца с който той поведе с 3-2 срещу американеца, а след това съумя да си вземе всичките точки на свой сервис.

Вторият сет също бе равностоен, като двамата дори не стигаха до точки за пробив.

При 5:4 в своя полза обаче българинът достигна до точка за пробив с цената на мачбол след форхенд в аут на американеца, но след хубави сервиси опасността бе неутрализирана и геймът спечелен от Иснър. 

В крайна сметка двамата си взеха и още по едно подаване и се стигна отново до тайбрек. В него нашето момче имаше три мачбола и реализира третия, след като неговият противник направи непредизвикана грешка в двадесет и втората точка при аванс от 11:10 в полза на хасковлията.