Григор Димитров постигна най-големия успех в кариерата си, след като грабна трофея от силния "Мастърс" турнир от сериите ATP 1000 в Синсинати, САЩ.

На финала нашето момче не остави шансове на австралиеца Ник Кирьос и го победи след 6-3, 7-5. 

Това бе втора среща между двамата и втора победа за нашенеца, след като преди това те се срещнаха на турнира в Индиън Уелс преди две години.

По пътя си към финала нашето момче достигна след победи над Фелисиано Лопес, Хуан Мартин Дел Потро, Юичи Сугита и Джон Иснър, а днес се справи и с австралиеца.

Положителното в случая обаче не е само титлата, а и изключително концентрираната игра на българина, който изигра перфектен мач както игрово, така и чисто тактически.

Трофеят е трети за сезона, за хасковлията, след като преди това триумфира в турнирите от сериите ATP 250 в Бризбън и София. 


В първия сет много малки детайли решиха крайния изход.

Двамата започнаха много добре и си печелеха подаванията, но в петия гейм Кирьос достигна до шанс за пробив и се наложи хасковлията да показва характер и гъвкавост, за да оцелее.

След като Григор поведе с 3-2 при геймовете се стигна и до решителния момент в сета при който проби. С прекрасни ретури и удари той стигна до 0:30 при подаването на Кирьос, а след това "привика" неговия противник до мрежата и го принуди да сгреши.

Така българинът достигна до 30-40 и след нова непредизвикана грешка на неговия опонент, който отново заби топката в мрежата, пробивът стана факт. 

С кански мъки и дълги разигравания при подаването си българинът спаси точка за връщане на пробива и си взе сервис гейма, а до края двамата си взеха по едно подаване и в крайна сметка сетът отиде в полза на нашето момче. 

Вторият сет вървеше гейм за гейм и много равностойно. В тилдановия седми гейм хасковлията имаше два шанса за пробив, но след мощни сервиси неговият опонент спасяваше опасностите.

В крайна сметка Кирьос изигра най-слабия си гейм от началото на мача в единадесетия гейм на сета, след като направи две двойни и една груба непредизвикана грешка, като по този начин подари пробива на българина.

Последва сервис гейм за затваряне на мача от страна на нашият тенисист и той не сгреши.