Ракета №1 на България Григор Димитров буквално сияеше от щастие, след като постигна знаменит успех, триумфирайки за първи път в кариерата си на турнир от сериите "Мастърс" от ATP 1000. На финала в Синсинати той победи австралиеца Ник Кирьос с 6:3, 7:5.

"Ник, много е трудно да се играе срещу теб", обърна се хасковлията към своя съперник веднага след победата. "Поздравления, че стигна до финала. Вчера видях майка ти и ѝ пожелах късмет, а тя отвърна "Мисля, че ще се видим на финала. Благодаря на екипа ми, на моето семейство. Благодаря за подкрепата. Обичам да играя тук", продължи Димитров.


Той призна още, че по време на финала е бил изключително нервен, въпреки че не му личеше и грам. "Опитах се да не го показвам. Знаех какво трябва да направя, но никога не знаеш какво да очакваш. Ник е много добър тенисист, познаваме се доста добре. Доволен съм от играта си, но мисля, че някои неща можех да направя и по-добре", каза още Григор, който от днес официално ще стане №9 в световната ранглиста.

Гришо каза още, че на започващия на 28 август турнир от Големия шлем US Open ще играе мач за мач. "Чувствам се уверен преди старта, но в същото време съм здраво стъпил на земята. Щастлив съм, успехът в Синсинати е най-големият в кариерата ми. Трофеят винаги е моя цел и на US Open се играе в пет сета, което на мен ми харесва", добави Димитров, а накрая благодари на български на родните фенове, които го подкрепяха на трибуните.