Шампионът от 2014 година Марин Чилич (Хърватия) се класира за третия кръг на Откритото първенство на САЩ по тенис. Поставеният под номер 5 Чилич елиминира германеца Флориан Майер с 6:3, 6:3, 6:3 след 100 минути игра.

Хърватинът пласира 18 аса и общо 51 печеливши удара при успеха.  Чилич имаше проблеми с мускулно разтежение на аддукторите в последните месеци и в Ню Йорк се завръща на корта за първи път след загубата си на финала на "Уимбълдън" от швейцареца Роджър Федерер през юли.

Следващият съперник на хърватина ще бъде 29-ия в схемата Диего Шварцман (Аржентина), който за първи път достигна до третия кръг на "ФЛашинг Медоус", след като елиминира бившия номер 8 в света Янко Типсаревич (Сърбия) с 6:2, 6:4, 7:5.

Един от считаните за фаворити Александър Зверев (Германия) отпадна във втория кръг срещу поражение от хърватина Борна Чорич в мача между двамата 20-годишни тенисисти с 6:3, 5:7, 6:7(1), 6:7(4).

Поставеният под номер 4 Зверев взе първия сет с единствен пробив в шестия гейм, но Чорич изравни с късен пробив във втората част. До края двамата не загубиха подаването си, но Чорич показа по-здрави нерви в последвалите два тайбрека, за да триумфира.

Зверев имаше възможност да вкара мача в пети сет, когато при 6:5 и сервис на съперника той поведе с 40:0, но пропусна и трите си шанса. Германецът, който е шести в световната ранглиста в момента, има пет титли през сезона, последната от които на турнира "Мастърс" в Монреал по-рано през месеца.

В същото време Чорич, 61-и в света, взе първия си трофей по-рано през сезона в Маракеш.

Друг младок Денис Шаповалов (Канада) също продължава впечатляващото си представяне, след като победи четвъртфиналиста от миналия сезон и номер 8 в схемата Жо-Вилфрид Цонга (Франция) с 6:4, 6:4, 7:6(3).

18-годишният левичар Шаповалов дебютира в основната схема Ню Йорк, след като премина успешно квалификациите.

В третия кръг той ще срещне британеца Кайл Едмънд, който спечели срещу представителя на домакините Стийв Джонсън със 7:5, 6:2, 7:6(4).