Винъс Уилямс отстрани Петра Квитова (Чехия) с 6:3, 3:6, 7:6 (2) и ще играе на полуфинал срещу сънародничката си Слоун Стивънс, което е първи американски мач на този етап от 2002-а година насам. Младата Стивънс направи истинска битка срещу 16-ата в схемата Анастасия Севастова (Латвия) и я победи с 3:6, 6:3, 7:6 (4).

37-годишната Уилямс се бори с 13-ата в решетката чехкиня повече от два часа, като това е и първа победа за нея от последните пет мача. Но тя има една загуба в единствения си мач със Стивънс.

"Обичам да гледам млади американки да стигат напред в турнирите от Големия шлем. Естествено, че това ще бъде един специален мач за нас. А и какво по-хубаво да играем пред родна публика в Големия шлем, обясни след успеха си Винъс Уилямс.

Стивънс пропусна предишното издание на Флашинг Медоус заради травма в крака, както и голяма част от сезона. Тя се срина до 934 място преди два месеца в ранглистата на УТА, но вече е 83-а, след като игра полуфинали в Синсинати и Торонто.

"За мене това е едно невероятно преживяване! Когато започнах да тренирам за Уимбълдън не съм и предполагала, че ще бъда на полуфинал на Ю Ес Оупън, заяви доволната Стивънс.