Григор Димитров се класира за втория кръг на турнира по тенис на твърди кортове в Пекин с награден фонд 4 милиона долара. Миналогодишният финалист Димитров стартира с труден успех срещу Дамир Джумхур от Босна и Херцеговина с 6:1, 3:6, 6:3 след почти два часа игра в първия си мач от около месец след Откритото първенство на САЩ.

Поставеният под номер 3 българин стартира отлично срещата и след серия от пет поредни гейма взе убедително първия сет. Джумхур, който на 24 септември спечели първата си титла на ниво АТП в Санкт Петербург, а през миналата седмица достигна до полуфиналите в Шънчжън, поиска медицински таймаут заради проблем в рамото на играещата дясна ръка. 

Босненецът, 36-и в световната ранглиста, се завърна на корта и постепенно започна да намира играта си. Той пропусна брейкбол в шести гейм, но стигна до пробив в осмия по пътя си към успеха във втората част. В третия сет Димитров показа здрави нерви и класа в решаващите моменти. Той отрази общо пет възможности за пробив на съперника, след което реализира брейк за 5:3, за да стигне до победата.

Така хасковлията си осигури 45 точки за световната ранглиста и 44215 долара, а във втория кръг той ще срещне победителя от двубоя между Пабло Куевас (Уругвай) и участващия с "уайлд кард" Хуан Мартин Дел Потро (Аржентина).