Рускинята Мария Шарапова победи сънародничката си Екатерина Макарова с 6:4, 4:6, 6:1 в мач от втория кръг на турнира по тенис за жени в Пекин. Срещата в китайската столица продължи 2:12 часа.

Шарапова, която е 104-а в ранглистата на WТА и участва в надпреварата с покана от организаторите, получена още през месец август, подобри баланса си до 8-0 срещу Макарова. 30-годишната рускиня, която спечели турнира през 2014-а година срещу Петра Квитова, ще срещне в следващия си мач румънката Симона Халеп, която отстрани отказалата се от участие във втория сет Магдалена Рибарикова от Словакия.

Шарапова и Макарова изиграха трагичен първи сет на собствен сервис, след като завършиха с общо седем пробива в десет гейма, а двете спечелени подавания от Мария се оказаха достатъчни за победата. Във втория сет пропуските намаляха и Макарова поведе с 4:1 след два ранни пробива, след което сгреши само веднъж на собствен сервис и изравни резултата в мача. В последния трети сет обаче Шарапова стигна до пробиви за 2:0 и 5:1, след което защити втория със сервис-гейм на нула и сложи край на срещата.

В друга среща от турнира в Пекин, който е с награден фонд от 6.4 милиона щатски долара, чехкинята Петра Квитова победи американката Варвара Лепченко с 6:4, 6:4 за час и 19 минути.