Григор Димитров постигна страхотна победа със 7-6(6), 7-5 над Хуан Мартин Дел Потро и се класира за 1/4-финалите на турнира от сериите ATP 500 в китайската столица Пекин.

Преди мача букмейкърите даваха по-големи шансове на латиноамериканеца, но въпреки това наш Гришо успя да ги опровергае и с изключително мъжка игра стигна до успеха в срещата.

Това е негова втора поредна победа и втора общо от седем мача срещу този противник, като преди тези успехи той бе в серия от пет поредни загуби срещу него.

Следващият противник за нашенеца е испанецът Роберто Баутиста-Агут, който отказа играещия за Великобритания словенец Али Бедене след десет поредни гейма в своя полза.


В първия сет на мача между нашето момче и аржентинеца хасковлията бе пробит още в първия гейм, а играта му не спореше особено и дори се наложи да спасява точка за втори пробив в третия гейм.

В крайна сметка обаче той се окопити и върна пробива в шестия гейм за да изравни на 3-3 геймовете, а в тайбрека спаси сетбол и спечели с 8-6 точки.

Вторият сет също не започна никак добре за хасковлията и Дел По го проби в шестия гейм, а освен това в осмия гейм, в който Димитров сервираше за оставане в сета, аржентинецът водеше с 0-30 при неговото подаване.

Нещата обаче придобиха обрат и след като Гришо си взе с кански мъки гейма достигна и до връщане на пробива в деветия гейм, а в единадесетия достигна до пробив на нула и след това си взе подаването, за да спечели и самия мач.