Японецът Кей Нишикори се надява да играе на Откритото първенство на Австралия през януари, но все още не е ясно дали той ще успее да се възстанови, обяви мениджърът му. Именно поради тази причина и организаторите на първия турнир от Големия шлем за следващата година не бързат да го добавят.

27-годишният Нишикори, който през март тази година беше на 4-о място в света, напусна Мастърса в Синсинати през август, след като разкъса сухожилието в дясната си китка и оттогава не е играл. След като пропусна Откритото първенство на САЩ през септември, той се срина до 14-о място в ранглистата на АТР. Сега надеждите му са да се върне на корта за турнира в Бризбейн през януари като част от подготовката за Аустрелиън Оупън.

"Медицинският екип е доволен от начина, по който върви рехабилитацията. Като казваме това, ние ще имаме по-ясна картина как е преминала рехабилитацията когато Нишикори се върне на корта, за да се натовари на 100 процента. Целта е да тренира на пълни обороти през декември и да бъде готов за Австралия, се казва в изявление на мениджъра на японския тенисист.