Мария Шарапова победи с 6:3, 6:1 поставената под номер 3 в схемата на турнира в китайския град Тянцзин - Шуай Пън. Рускинята, която спечели срещу представителката на домакините за час и 20 минути, ще играе на финал срещу Арина Сабаленка, след като тенисистката от Беларус се наложи с 6:1, 6:3 за 60 минути срещу италианката Сара Ерани.

Шарапова спечели по два пробива в двата сета и не допусна загуба на гейм при собствен сервис, за да се класира на финал от турнирите на УТА за първи път от две години и половина насам. За последно тя игра за титла през месец май 2015-а година в италианската столица Рим, където спечели срещу испанката Карла Суарес-Наваро.

Турнирът в Тянцзин се провежда за четвърти път, а неговият награден фонд е в размер на 426 хиляди щатски долара. Шарапова, която изтърпя дълго наказание за употреба на допинг, е на 86-о място в ранглистата на УТА, докато Сабаленка е 102-а.

Следващият турнир, в който Шарапова ще играе, е в Москва и стартира още днес. Организаторите й предоставиха специална покана и нейният първи мач ще бъде проведен във вторник.