Мария Шарапова успя да спечели турнира в китайския град Тиендзин, след като на финала победи със 7:5, 7:6 (8) представителката на Беларус Арина Сабаленка.

Това е и първи трофей за рускинята след завръщането и на корта, след като бе наказана за употреба на мелдоний. Двубоят между двете продължи 2 часа и 7 минути, а представителката на Беларус определено затрудни своята именита противничка.

В първия сет Шарапова поведе с пробив още в стартовия гейм, но последва голям спад в нейната игра и противничката и направи два поредни пробива, като спечели четири поредни гейма. Все пак Маша се окопити и стопи пасива с два пробива на сметката си - в седмия и единадесетия гейм, и така спечели частта.

Във втория сет рускинята отново изоставаше, но този път с два пробива и 1-5. След това обаче тя отново взе нещата в свои ръце и регистрира пет поредни гейма на сметката си, три след пробиви, за да сервира за мача.

При 6-5 обаче тя бе пробита и се стигна до тайбрек в който реализира четвъртия си мачбол и грабна трофея. 

Трофеят в Тиендзин е първи за Маша през сезона и 36-и в кариерата и, като с неговото спечелване тя печели 280 точки за световната ранглиста и 111,164 щатски долара от наградния фонд.