Най-добрият български тенисист Григор Димитров заяви, че е доволен от победата срещу Доминик Тийм (Австрия) при дебюта си на финалния турнир на АТП в Лондон.

Поставеният под номер 6 Димитров надделя над четвъртия в схемата Тийм (Австрия) с 6:3, 5:7, 7:5 за 2:21 часа в първия кръг в група "Пийт Сампрас" на надпреварата на осемте най-добри през сезона.

"Доста тежък двубой. Бях нервен, но това беше първи мач за мен в Лондон. Имах няколко тренировки на този корт, но по време на двубоя беше съвсем различно. Доволен съм, че завърших мача по позитивен начин. Радвам се, че стартирах с победа. Беше важно за мен като за първо участие да стигна до успеха", заяви Димитров в интервю на корта след победата.

"Развълнуван съм. За мен участието тук е като сбъдната мечта. Дадох 100 процента от себе си, не се отказах в нито един момент. Просто наистина много исках да спечеля. Мисля, че съм на прав път", добави българският тенисист.

При 5:4 в третия сет Димитров сервираше за мача, но допусна пробив. Все пак той взе подаването на съперника си в 11-ия гейм и при свой сервис приключи срещата.

"Пропуснах първия път, когато сервирах за мача, но си казах, че такива неща се случват и трябва да започна от начало. Хубавото е, че веднага пробих и получих втора възможност, от която се възползвах. Имаше и някои точки, при които нямах късмет, но се радвам, че всичко завърши добре", добави хасковлията.

Той изказа и специални благодарности за подкрепата на българските фенове. "Благодаря на всички българи за знамената", каза Димитров на български език. "Тази подкрепа е много важна за мен", допълни той

В сряда от 22.00 часа Димитров ще играе с победителя от двубоя между Рафаел Надал (Испания) и Давид Гофен (Белгия), които играят по-късно днес.