Григор Димитров започва днес участието си във финалния Мастърс в Лондон срещу австриеца Доминик Тийм. Спортните журналисти Крум Савов и Никола Ибришимов изразиха мнение, че най-добрият ни тенисист има всички шансове за страхотно представяне на турнира на осемте най-силни играчи през годината.

"Самият факт къде се намира Григор Димитров предопределя това да бъде черешката на тортата за сезона за най-изявения ни спортист в световен мащаб. Той си го заслужи и тази крачка ще направи финала на сезона му уникален", коментира Савов в "България сутрин".

"Точки, пари, слава, самочувствие - много неща може да натрупа Димитров. Показа израстване в общото си представяне на корта като физически данни. Моето усещане е, че ще стигне до полуфинал", каза още Савов.

Никола Ибришимов пък е на мнение, че Григор само може да извлече дивиденти от турнира, но подчерта важността първата ни ракета да потегли с победа днес. "Преди мача с Надал ще е много важно за Григор да бъде спокоен и с много по-голямо самочувствие. Има шанс да излезе от групата", категоричен бе Ибришимов в студиото на Bulgaria ON AIR.

По думите му опитът на Григор през този сезон ще играе огромна роля в турнира и Димитров ще бъде много "по-релаксиран", защото няма какво да губи.

Според Ибришимов основният фаворит за спечелване на турнира е Роджър Федерер. Крум Савов добави, че е време швейцарецът да бъде победен от Димитров.

Ибришимов заключи, че турнирът е поглед в бъдещето, защото най-добрите тенисисти вече са на години. След 3 години Григор ще бъде в разцвета на силите си, Федерер няма да играе, а Надал, Мъри и Джокович ще бъдат на 33-34 години, посочи журналистът.