Водачът в световната ранглиста Рафаел Надал заяви след оттеглянето си от финалния турнир на АТП в Лондон, че е разочарован, че е трябвало да вземе такова решение, но болките в коленете му са били твърде силни и той е щял да се откаже от надпреварата, независимо от изхода на двубоя му с Давид Гофен.

Испанецът загуби след 6:7(5), 7:6(4), 4:6 в мач, продължил 2:41 минути в "О2 Арена". "Разбира се, че съм разочарован. Но не смятам да плача. Това бе незабравим сезон за мен, но нямаше как да продължа да играя, дори и да бях спечелил. Не изпитвах наслада от играта, не беше забавно и не заслужавам да прекарам още два дни в такива болки на корта", заяви Надал след срещата.

"Хубавото нещо в случая е, че това не е нова контузия и аз знам как да се справя с нея. Сега трябва да почивам правилно, да работя правилно и да опитам да бъда готов за началото на следващия сезон", добави испанецът, който спечели титлите от откритите първенства на Франция и САЩ през тази година.

Мястото на Надал в турнира ще бъде заето от сънародника му Пабло Кареньо Буста, който ще се изправи в следващите два мача срещу Доминик Тийм и Григор Димитров.