Давид Гофен надви без никакви проблеми Доминик Тийм с 6:4, 6:1 и по този начин се класира за 1/2-финалите на финалния "Мастърс" в Лондон, където ще спори срещу Роджър Федерер за място в неделния сблъсък за титлата. 

Преди мача букмейкърите даваха леко предимство на австриеца, но той не успя изобщо да покаже това, което може на корта, и в крайна сметка отпада от надпреварата след една победа и две загуби в груповата фаза.

След успеха си Гофен, който вчера отстъпи на Григор Димитров, финишира на второто място в Група "Пийт Сампрас" с две победи и едно поражение.

В първия сет Доминатора дръпна с 3:0 гейма след пробив във втория гейм, но последва много силна серия на неговия опонент, който не само върна пробива в петия гейм, но в седмия стигна до нов и решителен такъв.

Трябва да се отбележи, че Тийм поиска и намеса на физиотерапевт.

Вторият сет се разви по коренно различен начин и Гофен диктуваше събитията на корта, като дръпна убедително след пробиви в третия и пети гейм, а след това регистрира и още един пробив в заключителния седми гейм.

До момента Федерер води с 6:0 на Гофен в преките мачове. Вторият съботен полуфинал противопоставя Джак Сок и Григор Димитров.