Най-добрият български тенисист Григор Димитров коментира прогреса си в световната ранглиста от лятото на миналата година, когато започна работа с Дани Валверду.

Димитров беше паднал до 40-о място в световната ранглиста през юли миналия сезон след серия от слаби резултати, но в момента е шести в класацията на АТП, след като спечели три титли през годината досега, включително и първа от сериите "Мастърс".

Хасковлията дебютира впечатляващо и на финалния турнир на АТП в Лондон, където си осигури място на полуфиналите след само два изиграни мача.

"Добрият екип около теб е базата на всичко. От това да има настроение в отбора ти, няма нищо по-важно", коментира Димитров. 

"Трябваше да прогоня демоните от главата си, да си върна увереността. С времето се опознавам все по-добре, научавам повече за тениса и за живота като цяло. Това ми помага да се наслаждавам на всичко малко повече, да приемам нещата по друг начин. От всяка загуба боли много, но и всяка победа ми носи още повече радост. Вярвам, че най-доброто от мен предстои", допълни той. 

Димитров призна, че тренировките с Рафаел Надал в Академията на испанеца в Майора през юли са му помогнали значително за втората част от сезона. "Тренирахме здраво, а извън корта се забавлявахме доста, ходехме да се храним заедно, правехме си разходки с лодка. Донякъде бяхме като две малки деца, мисля, че тези моменти бяха особени за всеки един от нас".

Димитров, обаче, не може да забрави петсетовата загуба от Надал на полуфиналите на Откритото първенство на Австралия през януари. "Това ми донесе голяма болка. Той ми каза: "Стига, забрави го!, но как мога да забравя този мач? Това просто не мога да го забравя", коментира Димитров.

"Това, което правим в свободното си време, е хубаво и прекрасно. Но когато излезем на корта, се превръщаме в жестоки съперници. Не мога да кажа, че дори се мразим, но искаме да спечелим с всички възможни средства", добави той.