Ден след ден феновете на Григор Димитров в Лондон стават все повече и повече. Невероятното представяне на българската звезда в тениса още при дебюта във финалите на АТП накара много наши сънародници да заминат за Лондон, а тези, които живеят и работят в британската столица, да търсят билети.

Както е известно, днес Гришо играе финал срещу Давид Гофен в 20.00 часа българско време.

Класирането на Григор за финала пък стана причина някои дори да отложат обратния си полет за родината. „Смятахме да се прибираме в България, но оставаме поне още един ден. Няма как да пропуснем финалния мач“, разказва български фен с националното знаме.

Не иска да се представи, но момичето с него е от Велико Търново. „Още в началото на годината, когато Григор спечели турнира в „Арена Армеец“ в София, бяхме сигурни, че ще се класира за Лондон".

"Направихме специални плакати с надпис „Изживей мечтите си“ и започнахме да проверяваме за билети. Когато пристигнахме тук обаче, се оказа, че няма никакви, и трябваше да се надяваме, че ще се освободят".

"Точно така и стана. През седмицата плащахме по 105 паунда за двете сесии. За полуфиналите цената за хубаво място в зала 02 за двете сесии беше 140 паунда“, допълни българинът.

Заради Димитров в Лондон пристигнаха организирани групи от фенове, по-голямата част от които са пътували предишните сезони и до Истанбул, за да гледат своя любимец.