Куп български световноизвестни спортисти поздравиха Григор Димитров за историческия му триумф на финалния турнир от сериите ATP в Лондон. Гришо снощи постигна трудна победа над белгиеца Давид Гофен със 7:5, 4:6, 6:3, за да пренапише историята на българския тенис.

На първо място сред поздравилите го беше легендата Мануела Малеева. Тя не крие, че следи всеки негов мач, а надпреварата в английската столица гледаше със затаен дъх. "Невероятен Григор", "Едни българи в чужбина много пречат на някои наши политици, но сега има толкова много в залата в Лондон, че на моменти можеш да си помислиш, че Григор играе в България. Поне той трябва да е доволен", "Рядко съм се вълнувала така преди някой тенис мач както тази вечер… Другите пъти е било преди мачове на сестрите ми.

Успех, Григоре!", гласяха само част от коментарите на бившата №3 в света преди и след финала.

Цветана Пиронкова също не пропусна да изкаже комплименти за хасковлията. "Шампион на шампионите! Такова вдъхновяващо и историческо постижение. Нека това бъде само началото", написа Цвети. Голямата звезда на волейбола ни Матей Казийски също се присъедини към празнуващите титлата на Григор. Той публикува във Фейсбук снимка от награждаването на тенисиста.

"Благодаря ти, че сподели това с нас. Хубава победа, Димитров", написа в социалните мрежи най-добрата ни сноубордистка Александра Жекова.