Бившата номер 1 в световната ранглиста по тенис Серина Уилямс (САЩ) все още не е взела решение дали ще защитава титлата си на Откритото първенство на Австралия от 15 до 28 януари.

На 1 септември 36-годишната американка роди дъщеря си Алексис Олимпия Оханян.

Уилямс спечели 23-ата си титла от Големия шлем именно в "Мелбърн Парк" в началото на 2017 година, когато беше във втория месец на първата си бременност. 

"Серина се подготвя за сезон 2018. Тя тренира и се връща във форма. Ще бъда във Флорида при нея скоро. Ще видим как тялото й реагира и какво е тенис нивото й, след което ще решим дали да участва на Откритото първенство на Австралия", каза 36-годишният американски треньор Патрик Муратоглу пред CNN.

Рускинята Светлана Кузнецова е под въпрос за турнира от Големия Шлем в Мелбърн, след като е претърпяла операция на китката на лявата ръка.

32-годишната Кузнецова заяви пред руските медии, че се е подложила на операцията в началото на месеца и все още не е ясно колко време ще се възстановява.

"Лекарите все още не са ми съобщили кога ще мога да започна тренировки. В Австралия е много вероятно да не играя", заяви руската тенисистка.