Лондонският Тотнъм готви шокиращ трансфер с привличането на Емануел Адебайор, гръмна в днешния си брой таблоидът "Мирър".

Според изданието, преговорите между "шпорите" и Манчестър Сити се водят на най-високо ниво и от лондонския клуб са готови да вземат тогоанския голаджия под наем за настоящия сезон и да му плащат половината от заплата, която възлиза на 170 хиляди паунда седмично.

Адебайор не крие желанието си да напусне "Ийстланд", тъй като с идването на Марио Балотели титулярното му място набързо охладня и се очаква ако остане в настоящия си отбор да бъде забит на пейката до зимния трансферен прозорец.

Мениджърът на Спърс Хари Реднап не се притеснява, че Ману е бивш футболист на Арсенал и доказа това, след като привлече в редиците си екс-капитана на "топчиите" Уилям Галас.

Очаква се до края на деня да стане ясно, дали трансферът на африканеца на "Уайт Харт Лейн" наистина ще се осъществи.

Междувременно стражът на Сити Шей Гивън е все по-близо до трансфер в лондонския Фулъм, където ще може да се събере с бившия си наставник Марк Хюз.

Ирландецът недоволства от статута си на резерва в състава на "гражданите" и също като Адебайор не крие желанието си да напусне клуба.