Рафаел ван дер Ваарт все пак ще играе в Тотнъм. Висшата лига одобри днес следобед трансфера на холандеца, въпреки че той бе извършен буквално в последния момент вчера.

От испанския клуб обявиха, че са спазили всички срокове, но днес се появиха информации, че Шпорите са се забавили с документацията. В крайна сметка обаче сделката бе одобрена.

Така Хари Реднап осъществи взе отличен играч, след като плати за холандеца едва 8 милиона паунда. Самият Ван дер Ваарт пък ще има повече време за изява на "Уайт Харт Лейн", отколкото ако бе останал в Реал.

"Интересът от страна на Тотнъм дойде в последния момент, така че нямах много време за мислене. Искам обаче да играя футбол редовно и то в добър отбор, така че съм доволен" каза играчът пред холандските медии.

"Радвам се, че ще играя в Англия. Времето ще покаже, дали стилът на игра ще ми пасне, но аз вярвам, че един добър играч може да се справи навсякъде, така че съм щастлив от трансфера. Жалко е, че няма да играе срещу Аякс в Шампионската лига, но ще трябва да се задоволя с Твенте" добави той.

Ван дер Ваарт е третият нов играч на Тотнъм след бразилеца Сандро и френския бранител Галас. Той е известен в офанзивните си функции, така че ще бъде интересно как ще бъде използван от Хари Реднап.